2 november 2020

Van de Diaconie

Geschreven door Raymond Pichon

Van de Diaconie,

De coronacrisis veroorzaakt in heel veel gemeenschappen grote problemen. Denk aan situaties in Nederland, maar ook in andere delen van de wereld. Problemen van financiële aard maar ook van sociale aard zoals vereenzaming en onvoldoende hulp. In de komende tijd zal de Diaconie door middel van collectebestemmingen uw aandacht vragen voor bijzondere projecten die extra steun nodig hebben. Het gaat ons daarbij om projecten waarmee we al als kerk een band hebben zoals de voedselbank of projecten waar een van onze gemeenteleden bij betrokken is.
Op dit moment willen we uw speciale aandacht vragen voor de Hope Flower School in Bethlehem, Palestijns gebied. Zie https://www.vriendenvanhopeflowers.nl/. De Hope Flowerschool geeft opbouwend vredesonderwijs en begeleiding aan Joodse, Christelijke en Palestijnse kinderen uit dit oorlogsgebied. Ons lid Joost Ijsselmuiden is daar sterk bij betrokken. Door de aanhoudende coronacrisis is de situatie in ruim een halfjaar ontzettend verslechterd. Palestijnse mannen die voor hun inkomsten afhankelijk waren van arbeid aan de Israëlische kant van de afscheidingsmuur zijn hun broodwinning al maanden kwijt omdat de checkpoints voor hen gesloten blijven.
Op zondag 15 november willen we de collecteopbrengst bestemmen voor de Hope Flower School. Als u niet aanwezig kunt zijn in de dienst kunt u uw bijdrage ook overmaken op de bankrekening van de Diaconale Commissie van de Rem Gemeente Oosterbeek: NL59INGB0004031830, onder vermelding Hope Flower. Heel hartelijk dank.

Plaats een reactie





Gerelateerd