6 maart 2022

Vergezichten voor Renkum; podcasts met lijsttrekkers uit de gemeente Renkum

Geschreven door Raymond Pichon

Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Renkum. De Remonstrantse gemeente Oosterbeek wil de lijsttrekkers graag aan het woord laten over hun drijfveren en dromen voor de dorpen in de gemeente Renkum.  

Iedere lijsttrekker gaat in podcast-gesprek met de twee predikanten van de gemeente, Annemarieke van der Woude en Joost Röselaers aan de hand van een zelfgekozen gedicht of tekst. Wat hopen zij de komende jaren te bereiken? Waar putten zij inspiratie uit? 

Deze podcasts worden uitgezonden in de week voor de verkiezingen van 7 maart t/m 12 maart 2022. 

Klik op de naam en partij (zie hier onder) om te luisteren.

In deze eerste podcast gaan we in gesprek met Eveline Vink van GroenLinks over haar dromen, drijfveren en een rechtvaardige wereld. 

In deze podcast spreekt Daniëlle van Bentem van Gemeente Belangen over haar ideale politieke landschap. 

Wouter Hoge van de VVD gaat in gesprek met de predikanten over zorgen die hij heeft omtrent de bevolkingsopbouw in onze gemeente. 

Marcel Bekkers van het CDA heeft als leidraad: zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder: dit omvat alles wat we nodig hebben. 

De woorden van Romeinen 12 gebruikt Marinka Mulder van de Partij van de Arbeid als inspiratie: iedereen mag er zijn en dat je er allemaal toe doet. 

Ze moeten weten wie je bent, zegt Fedor Cuppen van D66 en vergelijkt zichzelf met de eekhoorn als ‘zoeker’ uit de verhalen van Toon Tellegen. 

Plaats een reactie





Gerelateerd