2 maart 2021

Wel of niet fysiek bijwonen van diensten. Van de kerkenraad.

Geschreven door Raymond Pichon

De PKN heeft een besluit genomen om het bijwonen van diensten weer toe te staan met maximaal 30 personen. Voor ons kerkenraad is dit een reden om hierin ons standpunt te bepalen.

Wij beslissen dat wij openstellen op dit moment niet verantwoord vinden, zeker nu er mogelijk sprake is van een derde golf. Bovendien wordt in het advies van de PKN kerkgangers die tot de risicogroep behoren en ook kwetsbare ouderen afgeraden de diensten fysiek bij te wonen. Tweede reden is een punt van solidariteit. Ons verlangen om bijeen te komen tijdens een zondagse dienst kan vergeleken worden met een behoefte om b.v. een uitvoering van de Matthäuspassion bij te wonen of om naar een kroeg te gaan.

Voorheen en ook nu willen wij geen gebruik maken van de uitzonderingspositie die kerken genieten. We besluiten dan ook om voorlopig nog even door te gaan op de huidige weg.

Besloten wordt ook om als kerkenraad op vrijdag 26 maart in een vervolgoverleg te beslissen over de uitvoering van de diensten in de Stille Week en op 1e Paasdag.

Plaats een reactie





Gerelateerd