Exposeren/huren in Oosterbeek?

Wie schilderijen in de Remonstrantse kerk Oosterbeek wil exposeren, kan zich melden bij Johanneke Sanders. Zij is zelf kunstenaar en organiseert de tweemaandelijkse exposities in het kerkgebouw. De exposities zijn tijdens en na de kerkdiensten op zondagochtend van 10 tot 11.30 uur te zien, en op afspraak. Hier onder stelt Johanneke Sanders zich aan u voor.

Ons kerkgebouw vind ik mooi, een plek waar van alles kan gebeuren. De rust en het licht door de ramen op de kale muren kunnen mijzelf erg bekoren, maar ik begrijp dat veel kerkbezoekers het ook mooi vinden als het wat aangekleed is met kunst aan de muur. Beeldende kunst kan een beleving of verdieping geven, net als muziek en poëzie. Kunst staat buiten het denken, kan deurtjes openen naar andere werkelijkheden. Dat  past dus goed binnen een kerk die open in de wereld wil staan.

Mijn naam is Johanneke Sanders en ik ben nu bijna een jaar vriend van de kerk. Ik ga vanaf dit najaar de exposities in de kerk regelen en ben in die zin de opvolger van Jan Lutke Schipholt. Werk van verschillende pluimage is wat mij betreft welkom op onze muren: professionele en amateurkunst, van vrienden van kerkbezoekers en van belangstellenden, kleurrijk of zwart-wit, groot of klein. Ik sta open voor uw tips en kom graag in contact met belangstellende exposanten.

Kunst kopen

Voor sommige bezoekers is de kunst een meer of minder aangenaam behang, maar bedenk dat het voor anderen een broodwinning kan zijn uit een bijzonder talent. Soms is de kunst te koop, dus schroom niet als werk u raakt, contact op te nemen met de kunstenaar, en eventueel iets te kopen. Kunst ‘wil’ gezien worden.

Johanneke Sanders

Ja, ik wil graag meer informatie over exposeren in de Remonstrantse kerk Oosterbeek:

Uw naam

Uw e-mail

Onderwerp

Uw bericht

 

johanneke.sanders@xs4all.nl of Telnr 026-3343077

 

Huren van het kerkgebouw

Het kerkgebouw aan de Wilhelminastraat 10 heeft een prachtige akoestiek en goede faciliteiten voor het maken van koffie en thee en eventueel een lunch. Het gebouw is voor een redelijk bedrag te huur voor culturele en religieuze bijeenkomsten. Hier vindt u meer informatie over het huren van ruimtes:

HUREN VAN RUIMTES IN DE REMONSTRANTSE KERK TE OOSTERBEEK

Vraag naar de mogelijkheden bij de kerkenraad met onderstaand formulier:

Uw naam *

Uw e-mail *

Onderwerp

Uw bericht